Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:03:33 GMT

 چرا از «سپند» استقبال نمی‌شود؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۰۳۴۲

 چرا از «سپند» استقبال نمی‌شود؟

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر مشهد درخصوص سامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی) گفت: برای ما بسیار مهم است که مردم از وجود این سامانه باخبر شوند و هنگام ثبت‌نام فرزند خود درخواست سرویس از طریق سامانه سپند را داشته باشند. متاسفانه مدارس و شرکت‌های سرویس مدارس باوجود اینکه موظف به همکاری با ما بودند، اما کوتاهی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایمان فرهمندی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به کاهش فشار کرونا بر جامعه، انجام واکسیناسیون و مراقبت‌هایی که در حال انجام است، همچنین به علت مختل شدن آموزش دانش‌آموزان در این مدت و کاهش کیفیت آموزش‌های آنلاین، تصمیم بر این است که آموزش و پرورش  به صورت دائم بازگشایی شود.

وی افزود: در زمان بازگشایی مدارس مهمترین دغدغه خانواده‌ها سرویس مدرسه دانش‌آموز است؛ زیرا حجم زیادی از تردد دانش‌آموزان با سرویس مدارس انجام می‌شود. سرویس مدارس هم از جنبه تربیتی و اخلاقی و هم از نظر امنیتی حائز اهمیت است و شناخت راننده اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا ممکن است دانش‌آموز در مسیر رفت‌وآمد با شنیدن لفظ بی‌ادبانه راننده، موسیقی نامناسب، دیدن منظره‌ای ناخوشایند درسطح شهر و... در معرض آموزش غیرمستقیم مسائل اجتماعی قرار گیرد که این امر آسیب‌هایی را به دنبال خواهد داشت.  

این عضوشورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: خانواده‌ها می‌توانند برای انتخاب مدرسه فرزند خود تحقیق و جستجو کنند، زیرا ابزارهایی برای تحقیق وجود دارد، اما در انتخاب سرویس مدرسه این‌چنین نیست. گاهی ممکن است مدرسه سرویس دانش‌آموز را مهیا کند یا خود خانواده راننده‌ای پیدا کند. انتخاب سرویس دانش‌آموزان، شناخت راننده، بررسی سابقه، سوء پیشینه و عدم اعتیاد او مهم است. راننده‌ای که به عنوان سرویس در خدمت مدارس است باید آموزش‌هایی را فرا گیرد. همچنین کرایه سرویس نیز باید عادلانه باشد تا خانواده‌ها بتوانند به راحتی هزینه را پرداخت کنند؛ بنابراین برای کنترل این امور نیاز به یک سیستم جامع و نظارتی است.

فرهمندی عنوان کرد: ما به عنوان حامیان فرزندان این شهر موظف هستیم این آسیب‌ها را کاهش داده و مدیریت کنیم. همچنین باید الزامات حداقلی را در سرویس مدارس فراهم‌ کنیم و به خانواده‌ها این اطمینان را بدهیم که در مسیر رفت و آمد آسیبی متوجه دانش‌آموز نخواهد بود. چند سال پیش سامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی) با هدف ساماندهی، مدیریت و نظارت بهینه بر حمل‌ونقل دانش‌آموزی، رصد و پایش ناوگان شرکت‌ها و ناوگان فعال در این حوزه با راهبری وزارت کشور و آموزش و پرورش طراحی و راه‌اندازی شد.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ثبت نام در سامانه سپند برای همه رایگان است. رانندگان و شرکت‌های سرویس مدارس با اخذ مجوز از شهرداری، مدیران مدارس و اولیای دانش‌آموزان می‌توانند با ایجاد حساب کاربری در این سامانه از خدمات آن بهره‌مند شوند. رانندگانی که در این سامانه ثبت‌نام می‌کنند با توجه به قوانین و ضوابط می‌توانند چهار سرویس در دو شیفیت صبح و بعدازظهر داشته باشد. همچنین این سامانه رانندگان سرویس را با توجه به خواسته‌ها و نیازهایی که اعلام می‌کنند، ساماندهی می‌کند.

وی تصریح کرد: مهمترین مزیت این سامانه این است که رانندگان سرویس مدرسه مورد اعتماد هستند، زیرا مجوز فعالیت از شهرداری را دارند که این امر سبب افزایش آسودگی خاطر خانواده‌ها می‌شود. در این سامانه امکان ارتباط و ارسال پیام به رانندگان ‌نیز وجود دارد. گفتنی است که مدارس نمی‌توانند تمام رانندگان سرویس را ارزیابی کنند. مدارس برای تهیه سرویس با شرکت‌ها قرارداد می‌بندند و ارزیابی رانندگان این شرکت‌ها توسط سازمان تاکسیرانی انجام‌می‌شود.  

فرهمندی ادامه داد: اگر این سازمان ارزیابی رانندگان را انجام ندهد، احتمال خطر وجود دارد.  گاهی پیش می‌آید که از راننده‌ای فقط شماره تلفن همراه او موجود است و در مواقع خاموش بودن گوشی، هیچ دسترسی‌ای به راننده وجود ندارد. اگر در چنین شرایطی برای دانش‌آموز اتفاقی بیفتد چگونه می‌توان، راننده را پیدا کرد؟ اگر سازمان تاکسیرانی ارزیابی رانندگان را انجام دهد، کنترل و نظارت مستمر وجود دارد و مسئولیت هر اتفاقی که برای دانش‌آموز بیفتد را قبول می‌کند.  

این عضو شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: مزیت مهم دیگر این سامانه این است که والدین می‌توانند از طریق سایت از محل دقیق دانش‌آموز در مسیر رفت و آمد مطلع شوند. در این صورت دانش‌آموزان در سرویس امنیت کامل دارند. همچنین با توجه به سیستم مسیریابی که در این سامانه وجود دارد کرایه مسیر رفت وآمد به صورت عادلانه و مطمئن تعیین می‌شود.  

دلایل عدم استقبال از «سپند»

فرهمندی اضافه کرد: این سامانه سابقه طولانی دارد، اما متاسفانه کسانی که در سیستم راه‌اندازی سرویس مدارس هستند علاقه‌ای به وجود این سامانه ندارند. مدارس هزینه‌هایی دارند که آموزش وپرورش توان پرداخت همه آن‌ها را ندارد به همین منظور مدارس برای تامین مابقی هزینه‌ها از کمک‌های اولیا و درآمدهایی که از طریق راه‌اندازی کلاس‌ها برای مدرسه ایجاد می‌کند، تامین می‌شود. یکی دیگر از این منابع درآمدی وجود سرویس مدرسه است. هزینه‌ای که مدرسه تعیین می‌کند نسبت به هزینه‌ای که سامانه سپند مشخص می‌کند، بیشتر است. به همین علت این سامانه در مدارس تبلیغ نمی‌شود و توسط آموزش‌وپرورش نیز این مورد پیگیری نمی‌شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها نیز طرفدار سامانه سپند نیستند، زیرا می‌خواهند بدون ضابطه کار کنند و دست آن‌ها در انتخاب هر راننده‌ای باز باشد و هر طور که تمایل دارند حقوق‌ راننده را پرداخت کنند. رانندگان باید در سامانه سپند آموزش ببینند و یکسری قوانین و چارچوب‌ها را رعایت کنند. سامانه سپند رفت و آمد آن‌ها را کاملا کنترل می‌کند و نوع پوشش، رفتار راننده و محیط داخل ماشین کنترل می‌شود؛ بنابراین برخی از رانندگان نیز علاقه‌ای به فعالیت در سامانه سپند را ندارند.

این عضوشورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: نقش ما به عنوان شورای اسلامی شهر مشهد مراقبت از مردم است تا در حق آن‌ها اجحاف نشود. همچنین به عنوان نماینده حوزه حمل‌ونقل باید درآمد این حوزه‌ را تامین کنیم. اوایل امسال تعرفه سرویس مدارس با توجه بازگشایی مدارس به صورت عادی در شورا تصویب شده است که اگر بازگشایی مدارس براساس شرایط کرونایی و محدودیت‌ها باشد، تعرفه‌ها اصلاح خواهد شد. در شرایط کرونا سرویس‌ها نمی‌توانند چهار دانش‌آموز را حمل کنند به دستور ستاد کرونا دو نفر  اجازه سوار شدن در داخل سرویس را دارند، اما این کار غیر ممکن است، زیرا پرداخت هزینه سرویس برای خانواده سنگین خواهد شد؛ بنابراین قصد داریم تعداد دانش‌آموزان در سرویس را سه نفر در نظر بگیریم.

آمار استفاده از «سپند» نزدیک به صفر است

وی افزود: در حال حاضر آمار استفاده از سامانه سپند نزدیک به صفر است؛ زیرا مدت دو سال مدارس تعطیل بوده است. گفتنی است که قبل از آن نیز آمار پایین بود و دلیل اصلی آن عدم اطلاع مردم از این سامانه بود. ما برای اینکه مدارس و مردم از این سامانه استقبال کنند، ابتدا مکاتبه‌ای با معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستان خراسان رضوی داشتیم و از آن‌ها خواسته‌ایم در این زمینه با ما همکاری کنند؛ زیرا امنیت دانش‌آموزان اولویت اول راه‌اندازی این سامانه بود. اگر اتفاقی برای دانش‌آموز بیفتد، یک مورد آن هم زیاد است. متاسفانه ما شاهد موارد معدودی از این آسیب‌ها بوده‌ایم و دیگر نمی‌خواهیم این حوادث تکرار شود. همچنین از آموزش و پرورش درخواست کرده‌ایم که از سامانه سپند حمایت کنند. آن‌ها بررسی‌ها در خصوص این سامانه را انجام دادند و به اشکالاتی جزئی  برخورد کردند که به زودی آن‌ها را رفع خواهیم کرد.  

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد گفت: برای ما بسیار مهم است که مردم از وجود این سامانه باخبر شوند و هنگام ثبت‌نام فرزند خود درخواست سرویس از طریق سامانه سپند را داشته باشند. متاسفانه مدارس و شرکت‌های سرویس مدارس باوجود اینکه موظف به همکاری با ما بودند، اما کوتاهی کردند.

وی تاکید کرد: بیشترین شکایتی که از سرویس مدارس به شورای شهر منتقل شده، تاخیر رانندگان در جابه‌جایی دانش‌آموزان بود، چرایی این موضوع نیز مشخص نمی‌شود؛ زیرا کنترلی روی سرویس مدارس وجود ندارد. ممکن است  از جانب راننده تخلفی انجام شده باشد؛ مانند دو مسیر سرویس را با هم ادغام کند، در مسیر توقف داشته یا از مسیرهایی رفت‌وآمد کند که مورد توافق نبوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سرویس مدارس سامانه سپند شورای اسلامی شهر مشهد سرویس مدارس سامانه سپند سرویس مدرسه دانش آموزان خانواده ها راه اندازی مسیر رفت راننده ای دانش آموز حمل ونقل شرکت ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۰۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد

به گزارش قدس خراسان، سید امیر شوشتری روز یکشنبه در نشست خبری در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پنج هزار نفر از این تعداد بازماندگان از تحصیل سال گذشته هستند که به صورت تکراری در آمار اعلام شده اند.

وی با بیان اینکه شمار دانش آموزان اتباع خارجی استان خراسان رضوی ۷۰ هزار نفر است، بیان کرد: علاوه بر این سه هزار نفر از دانش آموزان اتباع خارجی نیز در مدارس خودگردان مشغول تحصیل هستند که این مدارس زیر پوشش اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی قرار ندارند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: بیشترین شمار دانش آموزان با حدود ۹۰ درصد را دانش آموزان افغان تشکیل می‌دهند و اتباع عراقی و سوری در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال هفته معلم تحت عنوان «همه مدیون تو هستیم» اعلام شده است، گفت: در قالب برگزاری آزمون‌های استخدامی مختلف برای سال تحصیلی آینده ۱۰ هزار و ۲۰۸معلم جدید در استان جذب می‌شوند که با استفاده از معلمان قراردادی این شمار به ۱۲ هزارو ۶۸۹ نفر افزایش می‌یابد، بنابراین در سال تحصیلی آینده کمبود معلم نخواهیم داشت.

شوشتری در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح رتبه بندی معلمان در خراسان رضوی نیز گفت: کلیه اعتراضات در این زمینه رسیدگی شده است و احکام لازم برای معلمان استان صادر شد.

به گفته وی، کلیه معلمانی که احکام آنان تا پایان اسفند ماه پارسال صادر شده است، معوقات را دریافت کردند.

تحویل ۳۰۱ فضای آموزشی در خراسان رضوی

مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان رضوی نیز گفت: در سال گذشته ۳۰۱ پروژه آموزشی با تعداد هزار و ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد افزایش دارد.

جاسم حسین پور افزود: سال گذشته پنج استخر دانش آموزی تحویل آموزش و پرورش استان شد و امسال نیز چهار استخر دیگر تحویل و برای چهار استخر جدید نیز تامین اعتبار انجام شده است.

وی اظهار کرد: پیش بینی احداث پنج هزار کلاس درس از محل تحقق مولدسازی از مهمترین اقدامات انجام شده خراسان رضوی در این زمینه است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی ادامه داد: سال گذشته بنیاد علوی ۱۰۵ کلاس، بنیاد برکت ۱۷۷ کلاس، کمیساریای عالی ۴۰ کلاس، سازمان مسوولیت‌های اجتماعی ۷۰ کلاس و خیرین ۵۰۰ کلاس درس را در این استان ساختند.

وی اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی در کشور پنج و ۲ دهم متر مربع است، در حالی که این رقم در خراسان رضوی چهار و سه دهم متر مربع است.

حسین پور با بیان اینکه خراسان رضوی جزو استان‌های پرجمعیت دانش آموزی کشور است، گفت: هر چه جمعیت دانش آموزی بیشتر باشد، سرانه فضای آموزشی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: سال گذشته این اداره کل سه هزار میلیارد ریال جهت تجهیز هنرستان‌ها و نمازخانه‌های مدارس استان هزینه کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • برپایی نمایشگاه توانمندی‌های تولیدی مدارس قزوین 
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین